Munkaerőpiaci mentorálás

Munkarőpiaci mentorálás

Munkaerőpiaci mentorálás

A Mentor név fogalommá vált, bölcs atyai tanácsadót jelent.

Az Odüsszeiában Mentor, Odüsszeusz idős barátja. Amikor a király a trójai háborúba vonult, erre a bölcsre bízta háza irányítását, főképp fia, Télemakhosz védelmét és nevelését. Mentor ebben a szerepben kiválóan helyt állt.  A fiú szemében olyan tekintély volt, hogy Athéné gyakran Mentor alakját öltötte fel, hogy útjaira elkísérje, vagy hogy bölcs tanácsokat adjon neki a kérőkkel szembeni fellépéséhez.

A mentor olyan személy lehet az életünkben, aki járt már ott, ahova mi tartunk.  Segít elindulni a változás útján. Segítsége és bizalma kulcsfontosságú lehet a sikeres változtatás során. 

A munkaerőpiacon való váltást is nagyban megkönnyíti, ha mentori támogatást kapunk. Egy mentor támogatása jelentősen növeli az esélyt arra, hogy kitűzött céljainkat elérjük. Különösen hatékony, ha egy oktatási programhoz vagy cégen belüli munkába álláshoz kapcsolódik támogatása.

A mentorálás célja tehát,

  • A motiválás
  • Segít feltérképezni az erőforrásokat.
  • Segít kitűzni a személyes célokat, és ezek elérésében lépésről-lépésre támogat.
  • Támogat a cél eléréséhez szükséges képességek fejlesztésében is, akár alapkészségekről vagy szakmai készségekről legyen szó.

Csoportos vagy egyéni mentorálásról legyen szó, az álláskeresőknek nagy segítség, hogy felkészíti őket arra, hogy milyen elvárások és követelmények jelenhetnek meg munkájukkal és személyekkel kapcsolatban.

Mentorálás munkaerőpiacon hátrányos helyzetűek számára

A munkaerő piaci elhelyezkedés és munkahelyen való beilleszkedésre akkor lehet különösen nehéz, amikor inaktivitással, hosszú munkanélküliséggel, megváltozott munkaképességgel vagy alacsony iskolai végzettséggel párosul, ilyenkor a mentorációra különösen nagy figyelmet kell fordítani.  A mentor a reintegrációban kiemelt támogatást tud nyújtani. Vannak, akik felnőttként is alapvető életvezetési nehézségekkel küzdenek, vagy kényszerűségből hosszú ideje nem tudnak elhelyezkedni a munkaerőpiacon. Esetükben a mentorálás célja, hogy a mentoráltnak legyen lehetősége bizalmi kapcsolatot kialakítani egy olyan személlyel, aki segíti őt egy általa meghatározott területen előrelépni. Mindeközben a mentor egyéni figyelmet nyújt a mentoráltjainak, visszajelzést ad nekik, segíti az erőforrásai feltérképezését. A mentor segíti a mentoráltját egy reális cél kitűzésében, annak lépésekre bontásában, folyamatosan motiválja, támogatja a céljai elérésében. 

A munkaadókat is szükséges felkészíteni, hogy hatékonyan tudják támogatni a munkahelyi beilleszkedést és betanulást valamint később a munkatársak hosszú távú megtartását. 

Munkahelyi mentorálás

A munkahelyen belüli mentorálás  egy másik terület, ahol a mentorálás céljai részben különböznek:

  • A beilleszkedést és
  • a szakmai fejlődést támogatja.

A munkahelyi mentorálás támogatja a szervezeti integrációt és a dolgozó szakmai fejlődését és a vállalati kultúrával való azonosulást.  Két típusát szeretnénk bemutatni:

Egyszemélyes szakmai mentorálás: Ez a mentorálás hagyományos, formális módja, a vezetői gondoskodásban jelenik meg. Nagyrészt szakmai fókuszú, az ismeretek és gyakorlatok alapos megtanítását jelenti. Időben elnyújtott folyama, erkölcsi meggyőződés alapú, a normákhoz való alkalmazkodást és az elkötelezettséget segíti elő. 

Csoport alapú mentoring: Itt a közösségbe való befogadás van a központban. Ez a gyakorlat segíti elő leginkább az mély elkötelezettség megjelenését, mert a szociálpszichológiai támogatás gyakran felülírja a szakmai szempontok érvényesülését.

 

Források

Homérosz: Odüsszeia

Kozák Anita – Krajcsák Zoltán: A munkahelyi beilleszkedést segítõ mentoring gyakorlatok és a dolgozói elkötelezettség összefüggései

A Bagázs 10 éve, módszertani összefoglaló

https://bagazs.org/wp-content/uploads/2022/02/BAGazs_modszertani_osszefoglalo_v8.pdf

Megosztás:

Hasonló bejegyzések:

Munkalehetőségek, állások, hr szolgáltatások
Kedvenceink
Állásaink