Konferencia és Üzleti Reggeli – HR mérések

üzleti reggeli HR mérésekről

Üzleti reggeli HR mérésekről és megváltozott munkaképességű munkavállalókról

 

Konferenciánk és üzleti reggelink az „Újpest Kapuja” térségmegújítási és városrehabilitációs VEKOP projekt keretében jött létre, ahol évek óta komplex társadalmi és fizikai rehabilitációs program megvalósítása folyik.  

Ennek kapcsán  fontosnak tartjuk, hogy vállalkozók és gazdasági szereplők is megkapják a szükséges információt ahhoz, hogyan támogathatják új munkavállalóikat a sikeres beilleszkedésben. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy hátrányos helyzetű vagy megváltozott munkaképességű munkavállalók  integrálását is elősegítsük a munkaerőpiacon. Mindezt erősíti, hogy a jelen munkaerőpiaci helyzetben a munkaadók is keresik azokat a munkatársakat, akiket e szegmensből tudnak érdemben alkalmazni, együtt dolgozni. Ezekért kezdeményeztük e beszélgetést,  fórumot a munkaerőpiaci mérésekről és tesztekről, a megváltozott munkaképességű és hátrányos helyzetű munkavállalók foglalkoztatásának témájában. Emelett alkalmat szerettünk volna biztosítani  vendégeinknek, hogy tapasztalatot cserélhessenek e témákkal kapcsolatban,  kapcsolatrendszerüket bővíthessék és megerősíthessék azt egymás között és a helyi önkormányzati és szociális szakmában dolgozó szereplőkkel.

Az elhangzott rövid előadásokról: 

 

Az “Újpest Városkapuja” térségmegújítási és városrehabilitációs projekt szoft, tehát emberi és társadalmi (re)integrációs célú tevékenységeinek vezető koordinátora Kogon Mihály  mutatta be röviden a program főbb állomásait és szempontjait. 

A munkavállalói attitűd mérések világába Laczai Róbert (AtWork) és Farkas Judit (PsyOn) vezettek be minket, megmutatva, milyen fontos szerepe lehet ezeknek a munkatársak kiválasztásában és megtartásában. 

A jogi és gazdasági környezetről és előnyökről a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatása kapcsán munkatársunk (Domini Cani) dr. Zelles András tartott előadást. 

A Diverzitás Alapítvány munkatársa Fülöp Hajnalka pedig gyakorlati szempontokat hozott a veszélyeztetett helyzetű munkavállalók megtartása , támogatása témájában és megosztott velünk egy esettanulmányt, amit az Incorpora program keretében valósítottak meg. 

Az előadások után a fókusz beszélgetések témái a következők voltak:

  1. Mérés-kiválasztás-tesztek használhatósága -avagy (a)Mit akarsz előre tudni az új és régi kollégáidról, de nehéz(?) megtudni
  2. Lehetőségek, keretek, jogi és gazdasági keretek, etikai vonatkozások a megváltozott és “hátrányos helyzetűeknek” “munkaadás” körében
  3. Hogyan tudsz jól együttműködni a megváltozott munkaképességűekkel, avagy a már felvettek megtartása – tapasztalatok és jó gyakorlatok – ennek a témának a vezetője, Tatai Károly volt,  a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Munkaerőpiaci Programjának munkatársa
  4. Hogyan toborozzunk MMK-s munkatársakat? Hol kell feladani és hogyan kell megírni a nekik szóló  jó álláshirdetést? 

Ezúton is köszönjük minden előadónak és asztal vezetőnek, hogy rászánta az időt és igényes munkával készült erre a programra, ezzel is hozzájárulva az üzleti reggeli szakmai minőségéhez. Jó volt személyesen találkozni. 

Az előadásokhoz kapcsolódó diasorok itt elérhetőek:

Üzleti reggeli előadások – 2023.01.23.

Farkas Judit online előadása:

Újpesti Állásbörze 2023

 

Következő eseményünk a a VEKOP projekt keretében az Újpesti Állásbörze lesz. 

           Helyszín: Polgár Centrum (1042 Budapest, Árpád út 66.) 

           Időpont: 2023. február 20. hétfő 12:00-17:30 óra között

Ingyenes kiállítási lehetőséget biztosítunk a résztvevő cégeknek. A program teljes hossza alatt büfé áll a kiállítók rendelkezésére. A 2022. novemberében tartott állásbörzénkre több mint 600 munkakereső látogatott el.

Megosztás:

Hasonló bejegyzések:

Kedvenceink
Állásaink