Újpest Kapuja térségmegújítási és városrehabilitációs projekt

Örömmel osztjuk meg veletek, hogy a következő időszakban ?Újpest Kapuja térségmegújítási és városrehabilitációs? pályázati projektben, mint lebonyolítók veszünk részt, és elsősorban az oktatási és esélyegyenlőség területén igyekszünk az újpesti slum-ban élő embereknek olyan felzárkóztatási lehetőségeket biztosítani, amivel előnyösebb helyzetbe kerülhetnek a munkaerőpiacon.

A térségmegújítási program átfogó, több önkormányzati ciklust is érintő uniós fejlesztés nem pusztán arról szól, hogy a rendkívül elavult, sok esetben szinte életveszélyes, emberhez méltó életre alkalmatlan ingatlanokból korszerűbbekbe költözhetnek a lakók. A nagyon rossz anyagi és szociális körülmények között élő emberek, illetve családok arra is esélyt kapnak, hogy beilleszkedjenek a társadalomba, hogy új, pozitív impulzusokhoz jussanak, és perspektivikusabbá váljon a jövőjük. Ehhez szükséges, hogy a nehéz helyzetben lévők aktiválási programokban vegyenek részt, ami személyre szabott módon keresi számukra a rossz körülményeikből történő kilépési pontokat. Ennek egyik legfontosabb eleme a foglalkozási mobilitás megteremtése.

Itt is nyomon követhetitek majd, az ezen a területen végzett tevékenységünket, melyről igyekszünk a részprojektek megvalósulását követően beszámolni.

Megosztás:

Hasonló bejegyzések:

Kedvenceink
Állásaink