Integrált HR megoldások

toborzás – kiválasztás – mérés – tanácsadás

Megalapozott, mélyen átgondolt, párbeszédben született felismerésekre építünk a hosszú távú eredményekért.

Integrált HR megoldások

Értékes emberi kapcsolatok – minden szinten erre építünk.
Egyedi bánásmód – a megrendelő igényeire szabott folyamat.
Figyelmes kommunikáció és folyamatos, hatékony visszajelzés.
Adat alapú munkahelyi attitűdmérés a megalapozott döntés érdekében.

Szervezetre szabott munkaerő
toborzás és kiválasztás

Klasszikus munkatárs keresés és kiválasztás Domini Cani stílusban

Küldetésünk, olyan mint egy izgalmas kirakós játék: támogatást nyújtunk abban, hogy a megfelelő ember, a megfelelő helyen és a megfelelő időben csatlakozzon be a munkába, hiszen egy szervezet bármely hiányzó munkatárs nélkül olyan, mint a puzzle, amiből hiányzik az utolsó darab. Nem teljesen egész.

Arra törekszünk, hogy az egyensúly megjelenjen és meghatározó legyen a mindennapjait élő, munkáját végző ember, és az őt körülvevő munkahelyi környezet kapcsolatában.

Az ideális jelölt, aki nemcsak képes rá, de meg is akarja csinálni a rábízott feladatokat.

Az ideális jelölt, akiben benne van a lehetőség, hogy ideális munkatárssá váljon, mert

Mindeközben szem előtt tartjuk mind a megbízó, mind a leendő munkavállaló lelki és szellemi igényeit. Hiszen az egymásba fektetett bizalom és hit fontos megtartó erő, amire hosszú távon lehet építeni és elengedhetetlen a közös célok eléréséhez.

Munkafolyamatunk

Munkavégzési attitűd mérés

Jelöltek és munkatársak szervezeti szintű attitűd mérése -WorkProbes – Objektív képet mutatunk arról, hogy passzol-e a munkatárs a csapatba és vezetője hogyan tudja támogatni őt az eredményes munkavégzésben.

Kiválasztási és szervezeti projektjeink során használjuk a PsyOn új generációs méréseit, amelyek egyedülállóak abban, hogy a vezető számára a jelölt és / vagy munkatárs milyen típusú feladatok és milyen vezetői magatartás esetén tudja magából kihozni a legtöbbet.

Fókuszban az alábbi területek:

Ez nem egy önértékelő kérdőív, hanem egy olyan (online)  mérés, ami egy munkaszituációt szimulál és annak elvégzését elemzi a fenti területekre fókuszálva.

Így már az interjú előtt megismerhető a munkatárs munkához való viszonya és nagyobb valószínűséggel jósolható meg a beválás A mérés ugyanúgy használható szervezeti hatásmérés során, ahol a hatékonyságnövelés és illeszkedési problémák megtalálása a cél. 

A munkavállalói szokások, motiváció, rutinok feltérképezésével a workprobes.online beazonosítja, a vezetőnek melyik területeken, milyen mértékű támogatással kell a munkatársakba „fektetni”, hogy a várt eredményeket a leginkább hatékonyan érjék el együtt a kitűzött célt.

Az eredmények képessé teszik a vezetőket arra, hogy a munkatársak erősségeire támaszkodva, és gyengeségeiket a napi munkában fejlesztve megtartsák, megerősítsék őket a csoportban, a szervezetben.

Emellett az alábbi témákban végzünk komplex méréseket:

  • Döntéshozatal, célkitűzés mérése

  • Csoportszerep mérés

  • Vezetői eszköztár és szerepműködés

  • Pszichológiai szerződés mérés

Tehát, segítünk megtalálni azt az embert, aki illeszkedik a munkahelyi környezetbe és a testhezálló számára az elvárt feladat. Támogatást nyújtunk abban, hogy a munkatársak és a vezetők egymással jól tudjanak együttműködni ezáltal a legjobbat hozzák ki magukból és adják munkájuk legjavát.

 

Fejlődés támogatása

Személyes és szervezetfejlesztés, hogy szervezeti és működési problémákra megtaláljuk a megoldást. Segítünk túllendülni az elakadásokon.

A világban azt tapasztaljuk, hogy sem a természet, sem az ember számára nincs változatlanság. A fejlődés a kulcsa az életnek, és itt nem a növekedésre gondolunk, mert egy véges világban nem lehetséges a végtelen növekedés. Ezért mi nem ezt tűzzük ki célul, hanem a fejlődést. Ebben szeretnénk az ügyfeleinket is támogatni egyéni és szervezeti szinten egyaránt – természetesen éppen abban, amire aktuálisan igény van.

Az első konzultáció ingyenes, ami után egyedi árajánlatot adunk a közös munkára vonatkozóan, mert minden cég más, vezetőtől, munkatársaktól, kitűzött céloktól és nehézségektől függően. Minderről az első (online vagy személyes) találkozás alkalmával tudunk beszélgetni, ahol coaching szemlélettel vagyunk jelen:

Munkaerő kölcsönzés a stratégiai partnerekkel együttműködve

Segítünk, ha több emberre van szüksége.

Tavalyi év végével egy közös stratégiai együttműködés vette kezdetét a BonaFort Kft. és köztünk, melynek eredményeként az ő közreműködésükkel a munkaközvetítésen túl munkaerő kölcsönzésre is van lehetőség megrendelőink számára.

A Bonafort Kft. 2000 óta biztosít HR- és pharma megoldásokat. Célunk, hogy a folyamatosan változó piaci környezetben hatékony és innovatív szolgáltatásokat nyújtsunk partnereinknek.

Fő értékeink az emberi kreativitásra és szaktudásra épülnek, proaktivitásunk és rugalmasságunk biztosítja, hogy széles körű gyógyszeripari háttérszolgáltató megoldásokat kínáljunk a medical, a sales-marketing és a HR-területeken is.